torstai 28. toukokuuta 2015

Mustikka & kardemumma nicecream


Yksi mun lempparijädeistä tällä hetkellä on ehdottomasti Kolmen Kaverin Mustikka & Kardemumma. Mustikka antaa jätskille kivan raikkauden ja kardemumman myötä loppufiilikseksi jää kuitenkin mukavan täyteläinen ja lohduttava maku suuhun. Kyseinen kombo vaan yksinkertaisesti toimii. 

Olen tykännyt testailla välillä jäätelön kaltaisia, mutta terveellisiä herkkuja blendaamalla jäätyneistä banaaneista eri marjojen, hedelmien tai raakakaakaon kanssa banaanipohjaisia "jädejä" eli nicereamejä (kuten piireissä puhutaan :D), ja sitten varioinut näitä myös erilaisin maustein välillä fiiliksestä riippuen. 

Vihdoin tajusin kokeilla tätä jumalaista mustikan ja kardemumman yhdistelmää itse ja teinpä siitä vielä sitten tosibodarille soveltuvan välipalan. On meinaa hyvää!

Koska resepti tuli aikalailla ad hocina inspiksen saadessa vallan, niin määrät on vähän sinne päin :D Tässäpä se kuitenkin, olkaa hyvät:

Bodaajan Mustikka & Kardemumma "jäde"
Sopivan kokoinen annos kahdelle



1 pilkottu jäinen banaani
3 dl pakastemustikoita (käytin puutarhamustikoita)
n. 2 dl mantelimaitoa
n. 0,75 dl (1,5 scoopia) maustamatonta heraproteiinia
2 tl lesitiiniä
1 tl Mct-öljyä
muutama tippa vaniljan makuista Steviaa
0,5 - 1 tl kardemummaa maun mukaan
ripaus Himalajansuojaa (ei pakollinen)

Kaikki ainekset blenderissä sekaisin. Avot! "Jäde" on valmis nautittavaksi NOPEASTI! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti