maanantai 5. lokakuuta 2015

Super Sunnuntai!

Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. Lohkaisin perjantaina hampaan ihan huolella pähkinää purastessa kesken Napapiirin Sankarit 2 -elokuvan (, joka oli muuten aika turha) ja elin kolme päivää sitten toispuoleisena, kun en pystynyt puremaan oikealla puolella mitään. Voisi kuvitella, että tällainen toispuoleisuus olisi laittanut kropan kätsysti kolmen päivän detoxille, mutta eipä vaan, kyllä hätä (nälkä) keinot keksii. Päinvastoin oli meinaa tosi helppoa oikeuttaa itsensä syömään tolkuttomat määrät esim. suklaamoussekakkua, hattaraa ja jätskiä...noh, koska haljennut hammas. Nyt on lego taas fiksattu ja voipi vihdoin jo syödä normaalia ruokaa kaiken viikonlopun mussuttelun sijaan.

Mutta mukavampiin asioihin ja enempi siis eilisestä - sunnuntaihan on kuitenkin mun lempparipäivä! Aamulla oli fiilis, ettei huvita keittää puuroja ja kahveja itse tai keitätyttää koirallakaan, vaan lähteä ulos kaupungille muiden tarjoilemalle brekulle. Nopean googlauksen jälkeen päädyin aika triviaaliin vaihtoehtoon, Kluuvikadun Fazeriin.

Itkuhan tästä ilosta myöhemmin tietty tuli

Fasu ei suolistovammaiselle (IBS) ole se kaikkein brilliantein vaihtari, sillä buffet-aamiaisella on tarjolla kaikkea sitä, mistä mun elimistö ei tykkää, mut mistä mä todellakin tykkään. Sitä ei oikein osaa silloin harvoin ihan kaikkea vastustaakaan, vaikka kyllä tasan tarkkaan tietää mikä sopii itselle ja mikä todellakaan ei sovi. Voi voi noita riisipiirakoita munavoilla, granolaa ja luonnonjugurttia, suklaamousse- ja juustokakkuja sekä tietty juustoja. Tulin, näin ja söin ja kipeällä vatsalla saikin sitten löntystää Kauppatorille. Ikinä kun en opi.

Kauppatorilla oli päällä vuosittaiset silakkamarkkinat, jotka jätti kyllä snadisti valjun fiiliksen. Samaa sillipurkkia näytti olevan joka kojussa ja sen päälle toria kansoitti toki eri puolueiden teltat edustajineen, jotka olivat tulleet kansan syviin riveihin taas kuuntelemaan pahaa oloa. Silakkamarkkinat kestää vielä tämän viikon, jos jotain nyt oikeasti kiinnostaa.

Klo 13:ksi meille oli varattu perheen kesken mestat Sirkus Finlandiaan Kaisaniemenpuistossa. Tästä on tullut ikään kuin traditio meidän perheessä. Tekosyyllä "lapset" voi muuten tehdä kaikenlaista, mihin ei itse muuten tulisi enää mentyä tai mitä ei muka kehtaisi tehdä. Jos nyt sellaisia asioita edes on. Mulla ei ole. 

Show oli taas hieno ja erilainen kuin viime vuosina. Mun ehdoton lemppari oli kyllä The Astronauts-ryhmä, joka veti niin hypnoottista settiä, että välistä luulin olevani vähintään Marsissa. Lapsia tuntui eniten huvittavan loppukaneetiksi yleisöön ammutut serpentiinit ja pelleksi pukeutunut naishenkilö, joten skidivinkkelistä olisi vuosien akrobatiatreenit voinut jättää treenaamatta ja ties mistä roudatut merileijonat tuomatta. Lapset ne jotenkin näkee hohtoa aivan simppeleissäkin asioissa. Oppiapa siitä.

The Astronauts@Sirkus Finlandia

Suoraan sirkuksesta ammuttiin Nordikselle, jossa alkoi 15:30 Super Sunday-koripallotapahtuma. Kyseessä oli siis korisliigakauden avausottelu, jossa Helsingin Seagulls kohtasi Loimaan Bisonsin. Ennen varsinaista ottelua kentällä pelattiin Sami Hedbergin (Seagulls) ja  Aleksi Valavuoren (Bisons) välinen haasteottelu ja joukkueet oli kasattu eri alan julkimoista. Oli Uniikkia (tosi näpsä koriskentällä), Kim Heroldia, Ali Jahangiria, Jaajoa ja Isac Elliotia. 

Meininki oli hallilla todella hyvä ja täytyy antaa respektiä varsinkin loimaalaisten kannatusbosselle, jotka pitivät hyvää höögaa koko pelin ajan. Ja Bisonshan sen pelin sitten veikin. Suosittelen kyllä käymään katsomassa korista ihan livenä. Siinä ainakin tapahtuu koko ajan! Tuli itsekin kaiholla muisteltua omaa lyhyeksi jäänyttä koripallouraa Vantaan Namikassa back in da days. Sitten tuli muisteltua miksi "ura" jäi niin lyhyeksi ja kaihon karavaani karautti sen siliän veke.

Seagulls vs Bisons

Loppuilta menikin kotona sitten House of Cardsin ja muun muassa alla olevan kanssa. Koska hammaskipu. Joo joo. Nyt ei ole sitäkään tekosyytä sitten enää, vaan tänään palattiin arkeen. Oikeastaan aika ihanaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti