keskiviikko 30. syyskuuta 2015

On-Ramp!

Niin siistii! Oon typerän innoissani kuin pikkulapsi hyppiessään syksyn ekoissa vesilätäköissä tarhan pihalla (ja tietty ilman kurahousuja, koska nehän veisi puolet koko homman ilosta). Eilen mulla alkoi uusi harrastus, CrossFit. Paikkana on Pitskuun elokuussa avattu uuden karhea sali Crossfit Takomo (tää), jonka kävin parisen viikkoa sitten tyyppaamassa introtreenin keinoin. Salin puitteet, valmennus sekä lopulta myös tuttujen suositukset kaikki vakuuttivat ja niinpä menin ja ilmoittauduin On-Ramp-kurssille.

Kuva: Pinterest

On-Ramp on crossfitin alkeiskurssi, jossa käydään läpi crossfitin perusperiaatteet (etiketti, treenien sisältö), liiketekniikkaa ja saadaan muutenkin hyvä tatsi, mitä homma pitää sisällään. Ja tietty treenataan kovaa. On-Ramp-kurssi Takomossa kestää kuukauden ja sisältää tunnin treenit kolme kertaa viikossa. Kurssin jokainen treeni koostuu alkulämmittelystä, liiketekniikka/voimaosuudesta sekä metcon-harjoituksesta (metabolic conditioning), jossa tehdään usein esim. aikaa vastaan tai mahdollisimman nopeasti erilaisia liikepattereita oman jaksamisen ja kondiksen puitteissa.

Kuva: Crossfit Takomo

Oma harjoittelu on monipuolistunut varsinkin viimeisen vuoden aikana, kun oon ottanut mukaan mm. paljon oman kehon painolla tehtävää treeniä ja lisännyt voiman- ja painonnostoliikkeitä eristetympien salipumppailuliikkeiden tilalle sekä keskittynyt paljon myös kehon liikkuvuuteen. Vielä, kun omaan ohjelmaan saisi lisättyä (tai lähinnä korvattua kovempia treenejä) sitä niin klassisen tylsää peruskestävyystreeniäkin, niin paketti olisi aika kokonaisvaltainen.

Varsinaisesti mä en ollut nytkään uutta harrastusta etsimässä, kun normitreeniviikkoon on kuulunut kattavasti jo kaikkea urheilua sali- ja crosstraining-harjoittelusta spinningiin ja joogaan. Jotenkin veri on kuitenkin vetänyt myös tuonne crossfitin pariin, kun koko ajan on kova palo hakea kropalta ja mieleltä vielä hippasen kovempaa haastetta ja uudenlaisia ärsykkeitä. Gymiä ja oheisharjoitteita en aio tässäkään vaiheessa kokonaan jättää, mutta toki harjoittelu tulee painottumaan nyt crossfitiin ja teen sitten muut treenit sitä parhaani mukaan tukien.

Kuva: Pinterest

Pikkusormilupaus, että musta ei saa tekemälläkään CrossFit -uskonnollista lahkolaista, joka postaa joka ikisen WOD:n (Workout Of the Day) someen ja sylkee tätä ei ketään kiinnostavaa dataa lähimmäisille, työkavereille ja naapurin koiralle. En siis aio muuttaa hyväksi kokemaani tapaa olla raportoimatta jokaista treeniäni Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin. Tosin henk.koht. enarisuoritusten huumassa, jotain tekoja/kuvia saattaa toki näillekin kanaville valua. Sori.

Crossfitin suhteen olen tavoitteet asettanut ihme ja kumma semimaltillisiksi; 1.) yritän olla rikkomatta olkapäitä enempää (tai hankkimatta uusia vammoja) ja 2.) odotan itseni ylittämistä treeneissä joka ikinen kerta. Skabaaminen ei ole suunnitelmissa, mutta toki voiman kasvu, peruskestävyyden kehitys ja omien tekniikoiden parantaminen on target-listalla ihan peruskauraa.

Katotaan miten tässä ite vielä sekoaa hommaan. Mulla on tapana innostua omiksi koetuista jutuista aina aivan täböllä ja sellaista enteilevää kipinää ja poltetta on kyllä jo ilmassa. Jos laji ei ole aiemmin sulle tuttu, niin käy ihmeessä googlailemassa ja varaa aika vaikka introtunnille. Ainakin Takomossa on hyvin tilaa uusille jäsenille ja olis nastaa nähdä tuttuja siellä :)

Kuva: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti