lauantai 13. kesäkuuta 2015

Taste of Helsinki (ilman skandeja)

Eka ma ajattelin, etten kirjoita Taste of Helsingista (linkki) ollenkaan, kun siita on nyt tietysti toitotettu joka ikisessa blogissa, mutta sitten tajusin, etta ehkei kaikki seuraile blogeja niin aktiivisesti ja ainahan sita voi oman mielipiteensa ja nakemyksensa esille tuoda. Se, kun tuntuu multa loytyvan aina. Teksti on kirjoitettu nyt ilman skandeja, kun mun Thaikuista aikanaan hankitusta lapparista tallaiset lisaherkut uupuu, mutta eikohan tassa kay tarvittava ilmi :)


Taste of Helsinki 2015

Oltiin mestoilla avomiehen kanssa kahteen pekkaan ja tarkoitus oli maistaa mahdollisimman monta annosta syomatta itseamme superahkyyn. Sovittiin siis, etta ostetaan erilaisia annoksia ja jaetaan ne aina puoliksi. Olin aiemmin hankkinut tapahtumaan lippupaketit, jotka sisalsivat paasymaksun (17 egea) seka 25 pelimarkkaa annoksiin kaytettavaksi. Markat ovat ToH:n virallinen valuutta, jotka vastaavat euroja yksi yhteen. Annosten hinnat olivat tapahtumassa 5-6 markkaa kipale ja viinilasillisen (12 cl) sai alkaen 5 markalla. Lisaksi mestoilla oli muun muassa Liberty of Deathin drinkkibaari, jossa drinksut maksoivat 8 mk seka shampanjabaari, josta lasillinen irtosi alkaen 6 markalla.

Ensin mentiin toki hakemaan viinilasit vuokraamosta (2 mk / kpl) ja taytettiin ne valkoisella ennen ekaa ruokakojua. Ma olen numero yksi Toast Skagen -fani, joten suunnattiin ihan alkuun Matti Jamsenille ja napattiin sielta seka Skagen etta meille suositeltu friteerattu kanankoipi.


Matti Jamsenin ”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua

Matti Jamsenin Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or


Skagenin paahtoleipa oli mun makuun paahdettu vahan koppuraksi, mutta raputayte oli oikein maittava ja pikkeloity kurkku ja piparjuuri sopivat hyvin kokoonpanoon. Jamsenin Bocuse d'Or kana-annos oli itselleni hienoinen pettymys. Kanankoipea oli annoksessa kahdella tapaa ja toisesta komponentista mulle tuli auttamatta vahan sailykekanavibat. Kuusenkerkkakastikkkeelle pojot.

Seuraavaksi kaytiin tankkaamassa lasit punkulla ja siirryttiin Ragun ja Kaskiksen kioskeihin, joille olin asettanut eniten ennakko-odotuksia.



Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa seka breads & spreads a la Ragu

Siis huh huh, miten hyvaa Ragun ylikypsa karitsanniska oli! T-a-y-d-e-l-l-i-s-e-n suussa sulavaa! Ja sinappipolenta, voi morjens! Tama meni kylla ihan ehdottomasti koko tapahtuman suosikkiannokseksi ainakin paaruokakategoriassa. Polenta tuntuu muuten hyppivan siella sun taalla nykyaan ravintoloiden listoilla ja sekos mulle vaan passaa. Kun nain Ragun listalla tuon leipa & levite-setin, oli pakko tilata sekin viela karitsanniskan kaveriksi. Leipaa oli kolmenlaista; makeaa limppua, vaaleaa maalaisleipaa taydellisen suolaisella ja rapealla kuorella seka parmesaanimuffinssia. Levitteena oli ruskistettua voita, vuohenjuustolevitetta seka raparperihilloketta. Siis nam! Raparperi oli yllattava ja sopi taydellisesti leikkaamaan leipien makeutta/rasvaisuutta.

Kaskiksesta valittiin ylikypsa possunkylki. Annos oli ihan jees, mutta possu oli mulle ehka hieman "kinkkumainen" ja lisukkeet tavanomaiset. Sitahan sen ehka kuuluikin olla, ken tietaa. Pisteet 2,5 / 5.



Kaskiksen Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Sitten oli viela valiruoan aika ennen jalkkareita. Katsottiin kiinnostavat annokset Brodin ja Sinnen menuilta. Brodin poltettu lohi, joka kuitenkin oli ilmeisesti kirjolohta(?) oli ihan maukas, ei juuri muuta.
 
Brodin ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää 

Sinnen Wallenberg oli meidan molempien mielesta myos aika peruskamaa. Tosin en nyt keksi miten itse saisin jauhelihapihvista yhtaan sen maukkaampaa. Parempaa kotiruokaa, sanoisin.



Ravintola Sinnen Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita


Last but definitely not least: shampanjaa ja vaahtokarkkeja. Ei sentaan, vaan shampanjaa ja jalkkarit tietysti! Shampanjabaarista jai todella kiva fiilis, kun kyseisen André Clouetin tuottaja, herra Jean-Francois Clouet itse oli mestoilla ja tuli ihan kattapaivaa tervehtimaan ja kyselemaan, miten meilla menee. Ihana, vahan omalaatuinen ranskalaisherrasmies :) Otettiin kokeiluun seka Rosé etta todella kuiva Silver Brut, molemmat pinor noir-rypaleesta.

André Clouetin shampanjaa

Somehehkutuksista johtuen olin jo paattanyt, etta Ragun lakritsivaahtoannos sen olla pitaa. Ja kylla meinaa olikin. Emma osaa muuta sanoa kuin, etta homma vaan rokkas. Niin oudolta kuin fenkoli ja tilli makeassa jalkiruoassa kuulostakiin, niin vei kylla todellakin kielen mennessaan. Siis mulle Taste of Helsinki 2015:n paras annos!


Ragun Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Vaikeetahan se on maistella samaan aikaan toista jalkkaria, kun olet jo menettanyt sielusi viereiselle annokselle, mutta Kaskiksen 
tuorejuusto-valkosuklaahassakka ei nyt vaan yltanyt Ragun tasolle sitten millaan. Annos oli kaunis kuin mika ja erilaiset rakenteet viimeisen paalle mietitty, mutta itselle esimerksiksi jaahilemainen komponentti jai vahan vaiksuksi.


Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata à la Kaskis

Naiden annosten jalkeen oli vatsat sopivan taynna ja jopa viinikiintio riittavalla tasolla taytetty, joten lahdettiin kotia kohti. Tapahtuma oli kaikkinensa tosi mukava ja mihinkaan ei joutunut liiaksi jonottelemaan. Tama setti menee kylla ehdottomasti ensi vuoden tapahtumalistalle. Kiitos ToH 2015! Ja kylla se on nyt tehtava ensi tilassa poytavarausta ainakin Raguun. :) PS. Huomenna sunnuntaina kerkeat mestoille viela!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti