keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Valmistujaisia, SUPpailua, kaupungin parhaita burgereita ja markkinahumua

...niistä on parhaat viikonloput tehty! Viime viikonloppu alkoi perjantaina ystävän valmistujaiskekkereillä kotoisissa merkeissä hänen vanhempiensa ihanassa omakotitalossa Tikkurilassa. Ruokaa oli tarjolla monenlaista; mm. erilaisia salaatteja, lammaslihapullia, täydellisen kypsyistä lohta, skagen-tyyppisesti päällystettyjä ruisnappeja, erilaisia tapassnacksejä ja paria erilaista juustokakkua. Parasta juhlissa oli kuitenkin tunnelma. Oli mahtavaa nähdä ihania ihmisiä (monia pitkästä aikaa) ja vaihtaa kuulumiset. Sain myös kuulla paljon mielenkiintoista tarinointia mm. aupair-ajoista 70-luvun Englannissa sekä ystäväni äidin ja tädin interraileistä ympäri eurooppaa. Ystäväni on kasvanut muusikkoperheessa, joten iltaan kuului paljon livemusiikkia. Ihmiset soittivat ja lauloivat (ja nauroivat paljon) ja kaikkien fiilis oli todellakin katossa. Tällaiset illat on vaan ihan parhaita - kiitos vielä! <3

Juhliin matkalla
Lauantaina oli vuorossa kokeilla ihkaensimmäistä kertaa SUPpailua! Olin bongannut aiemmin SUP Finlandin Facebook-ilmoituksen Kympin päivästä ja tästä sain vihdoin hyvän sysäyksen lähteä testaamaan paljon puhuttua lajia. Olin varannut meille 1,5 tunnin SUP Alkeet, jossa tosiaan huokeaan kympin hintaan sisältyi laudan vuokra sekä opastus SUP:n saloihin ja ohjattu tunti. SUPailtiin Töölönlahdelta Tokoinrantaan ja takaisin. Vitsi, että oli hauskaa! Ja kun kelikin vielä helli meitä auringonpaisteella ja sinisellä taivaalla, olin mä aivan hurmiossa! Menkää ihmeessä kokeilemaan, jos laji ei ole tuttu.

SUP Finlandin lähtöpaikka Töölönlahdella

Sibeliuksenpuisto ja herkkuja. Kuvan raaka porkkakakkupala Cafe Tin Tin Tangossa.

Illaksi oli sovittu muutaman entisen työkaverin ja heidän puolisojensa kanssa treffit Kämp Brasserieen testaamaan nyt.fi:n äänestyksen (linkki) kaupungin parhaaksi burgeriksi tituleerattu Kämp Burger.

Itse en mikään super burgerifanittaja ole, mutta olihan tuo oikein mehevä kokoonpano ja diggailin varsinkin välissä olevaa pikkelöityä punasipulia. Hinta (24 €) ei kyllä kuitenkaan tässä kohtaa saavutettua kokemusta ja kun lisukkeena oli ainoastaan aika basic ranskanperunat, tuntuu annos kyllä kalliilta. Tästä syystä nostan kyllä esimerkiksi Teurastamon Roslundin Rosburgerin korkeammalle jalustalle hinta-laatusuhteessa.


Kaupungin paras burgeri

Sunnuntaina mentiin käymään vielä Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla Tikkurilassa. Varsinkin ruokakojuja oli moneen lähtöön. Oli italialaisia juustoja, kreikkalaisia oliiveja, saksalaisia leivonnaisia, brittiläisiä fudgeja ja espanjalaisia makkaroita. Sää oli aurinkoinen ja markkinoilla riitti porukkaa. Mukaan tuli ostettua mm. pretzeliä, muutama eri makuinen fudge (jotka olivat kyllä pettymys), pistaasisuklaata ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua salamia. Markkinat kiertävät paikkakunnalta toiselle ja ovat esimerkiksi 3.6. lähtien Espoossa, joten piipahtakaa, jos sattuu kohdille. Linkki tapahtumaan tässä.
Mmm..pretzeliä

Homerkin on saanut oman fudgensa

Pistaasisuklaata :P

Ihana, ihana viikonloppu. Näitä lisää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti