perjantai 10. heinäkuuta 2015

Helsinki on hetkisen kaunis

Mä olen taas rakastunut. Tällä kertaa omaan synnyin- ja kotikaupunkiin. Stadilove. Big time.

Citylikan päivän asu

Toinen lomaviikko oli pyhitetty Helsinki Sightseeingille. Olin plänännyt aamupalalla käyntiä, Hietsun kirppistä, torikahveja, kaupunginosafiilistelyä (tällä erää Punavuori-Kaartinkaupunki-Eira) ja ihan vaan puistoilua niin omilla huudeilla Käpylässä kuin keskustassakin. Tässä muutamia muistoja männäviikolta.

Aamupala ja Hietsun kirppis

Kierrettiin Hietsun kirppis ja kauppahallin kojut läpi. Matkaan tarttui Sun Smoothie Barin mehut ja salamia Lihakauppa Roslundilta.

Kesä ja Espan puisto, taivaassa tehty pari! Näin se on. Mut kivana pikku pikku tipsinä: älä levitä vilttiä sellaisen hikoilevan puun alle. Googlesta, kun katottiin, niin Lehmushan se salakavalasti tiputteli siirappimaista nestettä ja oli sitä sitten meinaa kaikkialla. Tämänhän tiesin kai entuudestaankin, mutta kyllä sitä vuodessa tuppaa vaan asiat unohtumaan. Älä tee siis samaa mokaa.

Espan puisto ja ihmisten tarkkailua

Deli Café Maya (linkki) ansaitsee ehdottomasti pari omaa riviä. Käytiin tuolla yhtenä arkiaamuna aamiaisella, kun pitkän tutkistelun ja nettisurffailun jälkeen se kuulosti juuri niihin mielitekoihin nappivalinnalta. Ja olihan se! Brekua tarjoillaan arkisin klo 08-10:30 ja brunssia viikonloppuisin kolmella kattauksella (10, 12 14). Näiden lisäksi Mayalla on noutopöytälounas arkisin, jota on kehuttu myös kyllä ympäri kyliä. Aamiaisella oli joka tapauksessa mm. leikkeleitä, salaatteja, pekonia, munakasta, oliiveja, artisokkaa, juustoja, kakkuja, paria eri mehua ja kahvia sekä setin paras osuus: jugurttia, itsetehtyä granolaa ja hunajaa, nam!


Deli Café Mayan brekua
Mayan granolaa, jugurttia ja hunajaa

Vatsat pinkeinä vaellettiinkin sitten tuntitolkulla pitkin Punavuoren, Kaartinkaupungin ja Eiran katuja. Mä en ole edes tiennyt, että noilla huudeilla on niin miljoona ihanaa kahvilaa ja pientä sisustuskauppaa! Parasta suunnittelemattomassa haahuilussa on se, että voi ex-tempore poiketa mihin vaan. Käveltiin Korkeanvuorenkatua, ja kappas, siinähän tuli (ilmastoitu) Designmuseo kohdille enemmän kuin sopivasti, kun alkoi jo jatkuva suora auringonpaiste näkyä hikipisaroina otsalla.

Desing-museossa on kesän ajan meneillään Suomimuodin antologia -näyttely. Lisäksi museossa oli  paljon menneen ajan havinaa niin lasi- ja huonekalumuotoilun kuin mobiililaitteiden ja tietotekniikankin muodossa. Ehdoton museotärppi kenelle vaan! Itse fiilistelin eniten vanhoja kunnon Mobira Talkman- ja Cityman-halkoja, jollaiset muistan iskälläkin lapsuudessani olleen, sekä nostalgisia Torstain kasarihiihtohaalareita :D. Näyttelystä lisätietoa täällä.

Ergonomiaa?

Näistä se kaikki alkoi

Mä haluun tällaisen!
Ring any bell?
Vähän modernimpaa, perhaps?
Casual Friday?
Loppuun vielä pieni pala yhtä lempparipuistoani Helsingissä: Sinebrychoffin puisto eli Koffari:

Koffarin puiston torni
Luin ohimennen alkuviikon Hesarista, että Koffarin puiston torni avautuu muuten suurelle yleisölle hetkeksi pe 17.7. ja la 18.7., jolloin torniin tulee myös pop up -kirjasto. Siellä on lainattavissa kesälukemista sekä ulkopelejä.

Täydellisyys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti