keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pori Jazz

Viime viikonloppu vierähti Pori Jazzeilla. Tämä oli ensimmäinen kertani Jazzeilla ja itse asiassa taisi olla eka kerta myös ylipäänsä Porissa. Päätettiin lähteä Jazzeille lopulta aika ex-tempore, vaikka olinkin jo keväästä asti haaveillut meneväni katsomaan Robert Plantia. Samana viikonloppuna olisi tietysti ollut myös Ilosaari, mutta se jäi tänä vuonna aikatauluhaasteiden takia välistä. Kaiken kaikkiaan Pori oli kyllä erittäin osuva valinta tähän saumaan.

Mattimyöhäisen ongelmaksi saattaa koitua majoituksen löytyminen Jazzien aikaan. Laitoin toki kaikkiin alueen hotelleihin kyselyä ja yhdestä meille olisikin tarjottu ns. peruustushuonetta huokeaan 230 € / yö -hintaan. Koska Airbnb-skene tuntuu Suomessa pääkaupunkiseutua lukuunottamatta olevan vielä aika minimaalista, tsekkasin vielä tori.fi:n tarjonnan. Tuoltahan se majoitusvaihtoehto meille sitten natsasikin. Ja kaiken kukkuraksi kämppä oli edullinen kuin mikä ja sijaitsi alle kilsan päässä Kirjurinluotoa. Tsägästä puheen ollen.

Jostain syystä menomatkalla aina hymyilyttää paluumatkaa enemmän

Suomalaista matkailumaisemaa parhaimmillaan

Kelit yllättävää kyllä suosivat meitä niin hyvin kuin nyt tänä kesänä on ylipäänsä mahdollista. Perjantai-ilta oli tosi lämmin ja aurinkoinen ja avasi meille festarin upeasti. Tuosta illasta jäi erityisenä positiivisena yllätyksenä mieleen lontoolainen asennemimmi Jessie J. Tällä leidillä oli kyllä aivan mieletön lavapresis ja asenne!

Kaikki järjestelyt toimi Porissa kivasti, eikä mihinkään tarvinnut juuri liikaa jonotella. Tapahtumassa näkyi niin perheitä piknikillä, tyttöporukoita, äijäryhmittymiä kuin pariskuntiakin fiilistelemässä hyvästä musiikista ja kesä-elämästä. Äänentoisto keikoilla oli mun makuun erinomainen.Lauantaiaamupäivä sateli, mutta se ei menoa haitannut, koska vietettiin päivä ystävien ja uusien tuttavuuksien seurassa Yyterissä ja Porin keskustassa. Mentiin alkuillasta vasta festarialueelle katsomaan Kool & The Gangia ja aivan tajuttoman hyvän keikan vetänyttä Robert Plant & The Sensational Space Shiftersiä. Tämä oli ihmisten lisäksi Jazzien ehdoton kohokohta. Plantin keikalla oli vaan uskomaton yhteisöllisyyden fiilis ja ventovieraatkin halaili toisiaan ja bailasi yhdessä.

Loppuun vielä muutamia otoksia viikonlopulta kesäisestä Porista. Näissä maisemissa kyllä silmä lepäsi. Kippis Pori Jazz 2015! Nähdään taas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti