torstai 23. heinäkuuta 2015

Proteiinilla terästetty maapähkinävoi-suklaajäde

No nyt! Mä oon ehkä naurettavan fiiliksissä aina näistä mun koekeittiön tuloksista, mutta jos ne joskus onnistuu omasta mielestä hyvin, niin laitetaan myös jakoon. Tää on pirun hyvää ja lisäksi myös tajuttoman terveellistä! 

Ei kyllä uskois, että näin suklaisen syntinen, maapähkinävoin suolaisen makea ja jäätelömäisen venyvä voi olla ensinnäkin sokeritonta (ja siis itse asiassa kokonaan makeutusaineetonta) sekä vielä proteiinipitoistakin. Mutta hokkuspokkus. Täydellinen herkku illalle TV:n ääreen tai vaikka sitten treenistä palautumiseen. 

Koklaa ite - lupaan, että ihastut!
Annos 2:lle

2 jäistä banaania viipaleina
n. 2,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (myös muu neste käy)
n. 4 rkl raakakaakaojauhetta (makeuttamaton)
0,75 dl maustamatonta heraproteiinia (voi toki korvata vaikka riisiproteiinilla)
1 tuhti rkl maapähkinävoita (makeuttamaton)

Laita blenderiin jäiset banaaniviipaleet, mantelimaito, jauheet ja maapähkinävoi. Surrauttele menemään matalalla teholla. Joudut välillä kaapimaan lusikalla ja pilkkomaan banaanikasoja pienemmäksi blenderissä. Kun massa on venyvää ja jäätelömäistä, jäde on valmis.

Koristele raakakaakonibseillä ja pähkinöillä ja nauti nopeasti yksin tai yhdessä.


Tällä hetkellä itsellä on käytössä Foodinin  maustamaton hera (linkki), johon olen ollut todella tyytyväinen. Raakakaakaota, nibsejä, pähkinöitä, superfoodeja jne. saa hankittua Foodinin lisäksi laadukkaasti ja edullisesti myös esimerkiksi Luontaistukusta (linkki). Nykyään monia näistä tuotteista ja varsinkin kelpoja maapähkinävoita saa isoimmista ruokakaupoista.


(Raaka)kaakao on muuten yksi maailman vanhimpia tunnettuja superruokia. Se sisältää huiman määrän antioksidantteja sekä mineraaleja (esim. magnesiumia). Kaakaon flavonoidit alentavat mm. sydän- ja verisuonitautien riskiä sekä laskevat veren insuliinitasoa. Jos et vielä ole lisännyt ruokavalioosi tätä superfoodien aatelia, niin aloita vaikka tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti